۞۞۞۞۞ مجنون محمد فؤاد ۞۞۞۞۞۞
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

۞۞۞۞۞ مجنون محمد فؤاد ۞۞۞۞۞۞



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الكبدة الاسكندرانى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ميسون
مشرفه قسم على باب الجنه

ميسون


انثى
عدد الرسائل : 95
العمر : 38
اعظم بلد : الكبدة الاسكندرانى Female55
الوظيفة : الكبدة الاسكندرانى Progra10
تاريخ التسجيل : 26/03/2008

الكبدة الاسكندرانى Empty
مُساهمةموضوع: الكبدة الاسكندرانى   الكبدة الاسكندرانى Icon_minitimeالسبت 6 سبتمبر - 0:28:24

(كبدة اسكندرانى)

المقادير:

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة

الطريقة:

- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
- يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .

" أفكار الشيف "
- بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة , ممكن غمسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و قليها بالزيت الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه الكبده البانيه.

الكبدة الاسكندرانى Sigani_animeangel01-welcome
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكبدة الاسكندرانى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
۞۞۞۞۞ مجنون محمد فؤاد ۞۞۞۞۞۞  :: 
اقسام المنوعات
 :: 
مطبخ الاعضاء
-
انتقل الى: